iPay88 Sdn Bhd Consent Form

PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

This Notice and Consent is issued to all our current or prospective customers and/or members pursuant to the requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) in Malaysia. We, iPay88 Sdn Bhd and/or its group of Companies (referred hereinafter to as “iPay88”) wish to inform you that we maintaincertain personal information about you as part of our records.

We appreciate your support for our services and value our relationship with you. We would like to continue communicating for further information on our products, service, promotions and matters relating to the primary purposes above, which we may consider to be interesting to you time to time.Please find the following notice in English and Bahasa Malaysia stating the reasons we will collect information, the type of information collected, our disclosure to third parties (if any) and who you may contact for access to your information.

iPay88 reserves the right to amend this Notice to client at any time and will place notice of such amendments on the company website (www.ipay88.com) or via any other mode the company views suitable, which will be clearly informed to you.

1. Purpose of Information Collected

The use of this information is for the following primary purposes:

a. Enter into relevant sale and purchase agreeement;

b. Communication of services, sale and purchase transactions;

c. Payment transaction processing;

d. Settlement of fund, Refund or Cancellation, Dispute and/or Chargeback of the payment transaction;

e. Recurring payment service and/or tokenization;

f. General administration;

g. Manage and maintain your account(s) and facility(ies) with us;

h. Respond to your enquiries and complaints and to generally resolve disputes;

i. Update, consolidate and improve the accuracy of our records;

j. Produce data, reports and statistics which have been aggregated in a manner that does not identify you as an individual;

k. Conduct research and survey, which solely for analytical purposes including but not limited to data mining and analysis of your transactions with us;

l. Meet the disclosure requirements of any law binding on us;

m. For audit, compliance and risk management purposes;

Any other purpose that we deem necessary and/or as required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities.

2. Type of Information Collected

Personal data that we may collect:

a. Name, Age, Race, Gender, Nationality, IC Number, Passport Number, Date of Birth;

b. Contact Details such as House Number, Mobile Number; Email; Home Town Address; Correspondence Address; Delivery Address; Region or State of staying;

c. Credit Card details;

d. Bank Account number;

e. Any other information supplied by you that can indirectly or directly identify you, in order for us to carry out our contract with you.

3. Consequences of not providing Personal Data

The failure to supply us with the required personal data will potentially:

a. Result in us being unable to enter into a service contract or agreement with you;

b. Result in us being unable to communicate notices, value added services and updates to you;

c. Affect our capacity to accomplish the above stated purposes.

4. Disclosure

Your personal data will be kept confidential but you consent and authorise us to provide or share your Personal data to the following class of users:

a. Persons/Organisations required under law or in response to government requests;

b. Related, subsidiaries, holdings of iPay88, including future entities under iPay88;

c. Government agencies, statutory authorities, enforcement agencies under law;

d. Auditors, accountants, lawyers under iPay88;

e. Contractors, sub-contractors, affiliates of iPay88;

f. Third party service /product providers that is deem necessary or appropriate for the purposes stated above (including those located out of Malaysia, under conditions of confidentiality and similar levels of security);

g. Persons under a duty of confidentiality to the iPay88;

h. Any other purpose that we deem necessary and/or as required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities.

Data shared will be for the purpose as stated in this notice, or purposes not stated but directly related to the primary purpose of collection.We may also share your Personal Data where required by law or where disclosure is necessary to comply with applicable laws, legal processes or queries from the relevant authorities.

5. Data Security

We shall take necessary steps to store and process your personal data securely. We will undertake the following security steps:

a. Implementation of a formal information security policy and necessary technology controls such as firewall, password controls, physical security, logging and monitoring etc;

b. Process controls such as segregation of duties, defined roles and responsibilities and need to know basis for staff;

c. Third party providers and contractors storing or processing personal data has implemented similar acceptable standards of security.

6. Retention of Personal Data

Your personal data will be stored for only the period as necessary to fulfill the purposes stated above after which we proceed to ensure that your personal data is destroyed, anonymized or permanently deleted if it is no longer necessary to store. Reasons to further store your information even after the fulfillment of the purposes includes:

a. to satisfy legal, regulatory or accounting requirements;

b. to protect the interest of iPay88.

7. Direct Marketing

We may use your personal data to provide you with information about our and third party services and/or products, which may be related to your interests, unless requested otherwise by you.

We may, in some circumstances, disclose your personal data to preferred merchants and strategic partners. Such disclosure will only occur where you have subscribed for particular Services or Products which require such disclosure, and/or where your consent has been obtained, subject atall times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to [Company].

We take reasonable steps to ensure that the 3rd parties we are sharing your personal data with alsohave appropriate privacy and confidentiality obligations.

If you do not wish your personal data to be utilised for the purposes of marketing and promotion, please contact us at the contact details below. Your latest written instructions to us will prevail.

8. Rights of Access and Correction

Under PDPA, you reserve the right to access your personal data and request for correction of the personal data that might be inaccurate, obsolete, incomplete or misleading.

In respect to this, you may:

a. Request to check and access your personal data in our records;

b. Request that we correct any of your inaccurate, obsolete, incomplete or misleading personaldata;

c. Request copies of the data from us.

Once we receive a request, we will acknowledge the receipt of such request. For data ammendment and correction, we will consider if the information requires amendment. If there is any disagreement, then we specify the reason in clearly stated terms such as where rights of others willbe violated, or regulatory functions will be affected.

In accordance with the PDPA, and to the extent not limited by any other applicable law, we may:

a. Charge an administration fee for processing your request for access or correction to the Personal Data, in compliance to the fees stated in PDPA sub-regulation; and

b. Refuse to comply with your request for access or correction to the Personal Information andgive you a written reason for such an action.

9. Transfer Of Your Personal Information Outside Malaysia

It may be necessary for us to transfer your personal data outside Malaysia if any of our service providers or strategic partners who are involved in providing part of a services are located in countries outside Malaysia. You consent to us transferring your personal information outside Malaysia in the instances whereby it is necessary to fulfil the execution of the service/products that you signed up for.

We shall take necessary steps to ensure that any such partners are contractually bound not to use your personal information for any reason other than to provide the Products and/or Services they are contracted by us, to safeguard your personal information.

10. Contact Us

For further information or clarification regarding personal data access, correction, deletion or any otherinformation in relation to PDPA, you can contact us through the following details:

Email Address

Phone Number

Fax Number

Address

support@ipay88.com.my

+60322614668

+60322614663

Customer Service Unit
Suite 2A-18-2, 18th Floor, Block 2A
Plaza Sentral, Jlana Stesen Sentral 5
50470 Kuala Lumpur, Malaysia.

11. Language

As per Section 7(3) of the PDPA, this notice and consent form is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistency, the terms of the English version shall prevail.

12. Acknowledgement of this form

By agreeing with to give your consent, you have fully read and understood the contents of this Notice to authorize us to collect, store and process your personal information in accordance with the terms above.

13. Declaration of Consent

By clicking YES/SUBMIT, you provide us with your consent for us to process your personal information for, or directly related to, the purposes stated above.

Note: A check box will be shown in iPay88 Payment Page before you will proceed to submit your payment transaction to bank, financial institution or payment service provider for processing.



iPay88 Sdn Bhd Borang Persetujuan

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010


Notis dan Persetujuan dikeluarkan kepada semua pelanggan/ahli dan bakal pelanggan/ahli kami,selaras dengan keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (" PDPA ") di Malaysia. Kami iPay88 SdnBhd dan / atau kumpulan syarikatnya (selepas ini dirujuk sebagai "iPay88") ingin memaklumkan kepadaanda bahawa kami mengekalkan maklumat peribadi tertentu tentang diri anda sebagai sebahagiandaripada rekod kami.

Kami menghargai sokongan anda terhadap perkhidmatan kami dan menghargai perhubungan kamidengan anda. Kami ingin terus berkomunikasi untuk mendapatkan maklum balas mengenai produkkami, perkhidmatan, promosi dan perkara yang berhubungan dengan tujuan-tujuan utama di atas , yangpada penilaian kami adalah menarik untuk anda dari semasa ke semasa.

Notis yang berikut boleh didapati dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia yang menyatakan alasankami untuk mengumpulkan maklumat tersebut, jenis maklumat yang dikumpulkan, pendedahan kamikepada pihak ketiga (jika ada) dan mereka yang berkenaan yang anda boleh hubungi untukmendapatkan akses kepada maklumat anda.

iPay88 mempunyai hak untuk meminda notis ini kepada pelanggan pada bila-bila masa yang dikehendaki dan akan memaklumkan perubahan yang dilakukan di laman web syarikat iaitu (www.ipay88.com) atau medium lain yang dirasakan sesuai dan akan dimaklumkan kepada anda.

1. TUJUAN MAKLUMAT DIKUMPULKAN:

Penggunaan maklumat adalah untuk penggunaan berikut :

a. Memasuki fasa penjanjian jual beli yang berkenaan;

b. Komunikasi tentang perkhidmatan, pembelian

and penjualan transaksi;

c. Proses pembayaran transaksi;

d. Penyelesaian dana, Bayaran Balik atau Pembatalan, Pertikaian dan/atau Pembayaran Chargeback transaksi pembayaran;

e. Perkhidmatan pembayaran berulang dan/atau Perkhidmatan token;

f. Mengurus pentadbiran maklumat;

g. Mengurus dan mengekalkan akaun anda dan kemudahan dengan kami;

h. Bertindak balas kepada pertanyaan dan aduan anda dan secara amnya, menyelesaikan pertikaian;

i. Mengemas kini, mengukuhkan dan meningkatkan ketepatan rekod kami;

j. Menghasilkan data, laporan dan statistik yang telah disatukan dengan cara yang tidak mengenal pasti anda sebagai seorang individu;

k. Menjalankan penyelidikan dan kajian semata untuk tujuan analisis termasuk tetapi tidak terhad kepada penilaian data dan analisis transaksi anda dengan kami;

l. Memenuhi keperluan pendedahan sebarang undang-undang yang terikat kepada kami;

m. Untuk tujuan audit, pematuhan dan pengurusan risiko;

n. Sebarang tujuan lain yang kami fikirkan perlu dan / atau seperti yang dikehendaki atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, garis panduan dan / atau pihak berkuasa yang berkaitan.

2. JENIS MAKLUMAT YANG DIKUMPUL:

Data peribadi yang mungkin kami kumpul ialah:

a. Nama, Umur, Bangsa, Jantina , Warganegara , Nombor Kad Pengenalan, Nombor Pasport, Tarikh Lahir;

b. Butir-Butir Hubungan seperti nombor rumah, nombor telefon bimbit, alamat e-mel, alamat tetap, alamat surat-menyurat, alamat penghantaran, kawasan atau negeri kediaman;

c. Butiran Kad Kredit;

d. Nombor akaun Bank;

e. Apa-apa maklumat lain yang dibekalkan oleh anda yang secara tidak langsung atau secara langsung yang boleh mengenal pasti anda, dalam usaha kita untuk menepati kontrak kami dengan anda.

3. AKIBAT TIDAK MEMBEKALKAN BUTIRAN DATA PERIBADI ANDA

Kegagalan untuk membekalkan kami dengan data peribadi yang diperlukan mungkin:

a. Menyebabkan kami tidak dapat meneruskan ke dalam kontrak perkhidmatan atau perjanjian dengan anda;

b. Menyebabkan kami tidak dapat memberikan notis, perkhidmatan nilai tambah dan maklumat terkini kepada anda;

c. Menjejaskan keupayaan kami untuk mencapai tujuan seperti dinyatakan di atas ;

4. PENDEDAHAN MAKLUMAT PERIBADI

Data peribadi anda akan disimpan secara rahsia tetapi dengan persetujuan dan kebenaran anda,

kami akan memberi atau berkongsi data peribadi anda kepada pihak-pihak tersebut:

a. Individu/Organisasi yang dikehendaki di bawah undang-undang atau diatas permintaan/kehendak kerajaan;

b. Anak syarikat yang berkaitan, pegangan iPay88, termasuk entiti masa hadapan di bawah iPay88;

c. Agensi-agensi kerajaan, badan berkanun, agensi-agensi penguatkuasaan di bawah undangundang;

d. Juruaudit, akauntan, peguam di bawah iPay88;

e. Kontraktor, sub-kontraktor, sekutu daripada iPay88 ;

f. Pembekal perkhidmatan pihak ketiga / produk yang disifatkannya perlu atau sesuai bagi tujuan yang dinyatakan di atas (termasuk di luar Malaysia , di bawah syarat-syarat kerahsiaan dan tahap keselamatan yang sama);

g. Mereka yang di bawah kewajipan sulit kepada iPay88;

h. Sebarang tujuan lain yang kami fikirkan perlu dan/atau seperti yang dikehendaki atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan-peraturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa yang berkaitan.

Data yang dikongsi adalah bertujuan seperti yang dinyatakan dalam notis ini atau tujuan-tujuan lain yang tidak dinyatakan namun berhubungkait dengan tujuan utama pengumpulan tersebut. Kami juga mungkin berkongsi data peribadi anda seperti yang diwajibkan oleh undang-undang atau jika pendedahan adalah perlu untuk mematuhi undang-undang, proses undang-undang atau pertanyaan daripada pihak berkuasa yang berkaitan.

5. KESELAMATAN DATA

Kami akan mengambil langkah-langkah yang perlu untuk menyimpan dan memproses data peribadi anda dengan selamat. Kami akan melaksanakan langkah-langkah keselamatan berikut:

a. Pelaksanaan dasar keselamatan maklumat formal dan kawalan teknologi yang perlu seperti “firewall”, kawalan kata laluan, keselamatan fizikal, log dan pemantauan dan lain-lain;

b. Kawalan Proses seperti pengasingan tugas, garis panduan bagi peranan dan tanggungjawab, dan “need-to-know basis” untuk kakitangan;

c. pembekal pihak ketiga dan kontraktor yang menyimpan atau/dan memproses data peribadi telah melaksanakan standard keselamatan yang serupa.

PENGEKALAN DATA PERIBADI

Maklumat peribadi anda akan disimpan untuk hanya tempoh yang diperlukan untuk menepati tujuan yang dinyatakan di atas dan selepas itu kami akan memastikan bahawa data peribadi anda akan dihapuskan secara selamat, tanpa mendedahkan anda atau dipadam secara kekal jika ia tidaklagi perlu disimpan. Sebab-sebab lain untuk pihak kami menyimpan maklumat anda walaupun selepas menepati tujuan termasuk:

a. untuk memenuhi undang-undang, keperluan peraturan atau perakaunan;

b. untuk melindungi kepentingan iPay88.

7. PEMASARAN SECARA LANGSUNG

Pihak kami berkemungkinan menggunakan maklumat anda untuk memaklumkan anda mengenai pekhidmatan dan/atau produk dari pihak kami atau pihak ketiga yang berkaitan dengan kami, yang mungkin berkaitan dengan minat anda selain dipohon oleh anda untuk tidak melakukan demikian.

8. HAK BAGI AKSES DAN PEMBETULAN DATA

Di bawah PDPA , anda berhak untuk mengakses data peribadi anda dan memohon untuk melakukan pembetulan pada data peribadi anda yang mungkin tidak tepat, tidak dikemaskini, tidak lengkap atau mengelirukan.

Berkenaan dengan ini, anda dibenarkan:

a. Meminta untuk memeriksa dan mengakses data peribadi anda dalam rekod kami;

b. Meminta supaya kami membetulkan mana-mana maklumat yang tidak tepat, tidak dikemaskini, tidak lengkap atau mengelirukan;

c. Meminta salinan data dari kami.

Setelah kami menerima permohonan anda, kami akan mengakui penerimaan permintaan tersebut. Untuk Pindaan data dan pembetulan, kami akan mengambil kira jika maklumat tersebut memerlukan pindaan. Jika terdapat apa-apa percanggahan pendapat, maka kami akan menyatakan sebab tersebut dengan jelas seperti hak pengguna lain dilanggar, atau fungsi pengawalseliaan akan terjejas.

Selaras dengan PDPA, dan tidak terhad kepada undang-undang yang berkaitan, kami:

a. mengenakan bayaran pentadbiran (“admnistrative fee”) untuk memproses permohonan anda untuk akses atau/dan pembetulan kepada data peribadi, mengikut kelulusan yang telah ditetapkan di dalam subperaturan PDPA;

b. akan menolak permohonan anda untuk mengakses atau/dan melakukan pembetulan kepada maklumat peribadi dan memaklumkan anda melalui notis bertulis bagi tindakan itu.

9. PEMINDAHAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA KE LUAR MALAYSIA

Jika mana-mana pembekal perkhidmatan dan juga rakan niaga kami yang memainkan peranan dalam membekalkan sebahagian dari perkhidmatan kami, berkemungkinan kami perlu memindahkan maklumat peribadi anda ke luar dari negara. Anda bersetuju untuk membenarkan kami untuk memindahkan maklumat peribadi anda ke luar Malaysia dengan keadaan yang mana ia adalah keperluan untuk memenuhi permintaan anda yang telah melanggan perkhidmatan/produktersebut.

Kami akan mengambil langkah-langkah yang seharusnya untuk memastikan mana-mana rakan niaga terikat dengan kontrak untuk TIDAK menggunakan maklumat peribadi anda untuk sebarang sebab kecuali untuk memberi perkhidmatan/produk yang telah dinyatakan oleh kami untuk menjaga maklumat peribadi anda.

10. HUBUNGI KAMI

Untuk maklumat lanjut atau penjelasan mengenai akses peribadi data, pembetulan, pemadaman atau apa-apa maklumat lain yang berhubungan dengan PDPA, anda boleh menghubungi kami melalui butiran-butiran berikut :

Alamat E-mel

Nombor Telefon

Nombor Faks

Alamat

support@ipay88.com.my

+60322614668

+60322614663

Unit Perkhidmatan Pelanggan
Suite 2A-18-2, 18th Floor, Block 2A
Plaza Sentral, Jlana Stesen Sentral 5
50470 Kuala Lumpur, Malaysia.

11. BAHASA

Seperti Seksyen 7 (3) PDPA, notis ini dan borang persetujuan diterbitkan dalam kedua-dua Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya berlaku apa-apa inkonsistensi, syarat-syarat versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

12. AKUAN BORANG INI

Dengan bersetuju dengan untuk memberikan persetujuan anda, anda telah membaca sepenuhnya dan memahami kandungan notis ini, anda memberi kuasa kepada kami untuk mengumpul, menyimpan dan memproses maklumat peribadi anda mengikut terma di atas.

13. PENGISYTIHARAN PERSETUJUAN

Dengan menekan YA/HANTAR, anda memberikan kami kebenaran untuk memproses maklumat peribadi anda untuk, atau berkait secara langsung dengan, tujuan yang dinyatakan di atas.